5 manieren om zich te ontdoen van rimpels

Er zijn veel factoren die voortijdige veroudering van de huid en het verschijnen van rimpels beïnvloeden. Onjuiste voeding, verhoogde stressniveaus, blootstelling van de huid aan UV-straling en slechte slaapkwaliteit. Dit alles zorgt ervoor dat de eerste tekenen van veroudering veel sneller lijken dan aangegeven door de biologische leeftijd. Zelfs bij volwassen mensen kun je het ontstaan ​​van nieuwe rimpels tegengaan en bestaande rimpels verdiepen en wordt Botox hier niet genoemd. Dus wat zijn de 5 manieren om zich te ontdoen van rimpels?

Eerst zorg je voor de huid van binnenuit

Voordat u naar een scherper arsenaal gaat voor bestaande rimpels, moet u ervoor zorgen dat er geen nieuwe verschijnen. Onthoud om talg en huid elke dag te reinigen omdat ze een bondgenoot zijn voor vrije radicalen die de veroudering van de huid versnellen, evenals het verschijnen van rimpels. Gebruik ook een uitgebalanceerd dieet, rijk aan groene en rode groenten, rijk aan vitamine E en antioxidanten, die een bondgenoot zijn in de strijd tegen rimpels. De bron van jonge en gezonde huid is eten in de dagelijkse voeding, onder anderen tomaten, wortels, spinazie, peterselie, walnoten en zonnebloempitten. Je kunt de goede irrigatie niet vergeten. Het drinken van de juiste hoeveelheid water zorgt voor het behoud van een goed water- en lipidenbeheer van de huid, wat een beschermende barrière is en de voldoende flexibiliteit beïnvloedt.

Gebruik voedende dag- en nachtcrème

Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème naast de juiste bevochtiging van binnenuit kan ook een geschikt wapen zijn in de strijd tegen rimpels. Als u de eerste tekenen van huidveroudering al hebt gezien, kies dan crèmes die niet alleen vocht inbrengen, maar ook de huid verzachten en verstevigen. Rimpelcrème bestaat vaak uit hyaluronzuur, maar ook uit andere waardevolle ingrediënten. Een goede manier om het verouderingsproces te vertragen, is het gebruik van natuurlijke crèmes, die waardevolle plantaardige oliën bevatten, die de vertraging van verouderingsprocessen beïnvloeden en doordringen in de hydrolipidenlagen van de huid. Deze omvatten onder andere arganolie of jojoba. Vaak bevatten natuurlijke crèmes ook xylitol-berkensuiker, die beschermt tegen vrije radicalen. Natuurlijk kunnen antirimpelcrèmes ook retinol bevatten, dat echter niet geschikt is voor elke huid, omdat het irritatie kan veroorzaken. Om onaangename effecten te voorkomen, moet u eerst een vochtinbrengende crème aanbrengen.

UV-bescherming

De rimpels worden ook beïnvloed door UV-straling, dus om niet te versnellen, moet u noodzakelijk crèmes of primers met een UV-filter gebruiken. In de winter kunt u een filter van 15 SPF betalen, terwijl het in de zomer minstens 25 SPF moet zijn. Je kunt zonnebrillen niet vergeten, want loensen is bevorderlijk voor de vorming van kraaienpootjes.

Fototherapie en Botox – hoe zich te ontdoen van rimpels

Een effectieve manier om rimpels te bestrijden kan een lichttherapie zijn die wordt gebruikt in schoonheidssalons. Actinotherapie stimuleert cellen om collageen te produceren, wat van invloed is op het significant ondiep worden van rimpels en het verstevigen van de huid. Het is een alternatief voor botox bekend en wordt vaak gebruikt door vrouwen van middelbare leeftijd. Injecties van botulinumtoxine in veilige doses zijn natuurlijk zeer effectief. U moet echter een beproefd esthetisch medicijnkastje kiezen, evenals een arts die honderden behandelingen achter zich heeft. Slecht gemaakt, het kan sommige van de gezichtsspieren verlammen.

Maskers toepassen

Veel mensen in de strijd tegen rimpels gebruiken zelfgemaakte maskers, bijvoorbeeld van yoghurt en komkommer, van bananen, olie of rijst. Het is moeilijk om hun doeltreffendheid te beoordelen, maar zeker goed samengestelde natuurlijke ingrediënten kunnen ook goed voeden en de huid hydrateren.

Vechten met rimpels moet van binnenuit en vanbuiten uitgebreid zijn. Alleen met deze actie kunt u genieten van een jonger uiterlijk. Daarom is het de moeite waard om bewezen en bevestigde methoden te gebruiken om tekenen van veroudering te elimineren.