Alles wat u moet weten over psoriasis

Psoriasis is een ziekte die, indien reeds in iemand te openbaren, dus je kunt eigenlijk alleen doorgaan op deze manier, dat de symptomen worden verlicht, tot een minimum beperkt – in veel gevallen zijn volledig onzichtbaar. In de maatschappij bestaat er helaas een verkeerde overtuiging dat het een besmettelijke ziekte is. Dit moet echter worden geweigerd, het is een ziekte die niet kan worden geïnfecteerd. Wat de redenen voor het verschijnen van deze ziekte betreft, deze zijn tot nu toe niet duidelijk geïdentificeerd en bevestigd.

Waar komt psoriasis vandaan? Wat zijn de oorzaken?

Op dit moment zijn er veel theorieën die verkondigen wat de oorzaak is van de ziekte, maar tot nu toe geen van hen is nog niet wetenschappelijk bevestigd en werd niet bevestigd in klinische studies. Een theorie is dat het een auto-immuunziekte – en dus een waar het lichaam van de onbekende en onduidelijke redenen begint eigen weefsel van het lichaam aan te vallen. Een even populaire theorie is dat psoriasis een familiale aandoening is die door ouders wordt overgedragen op hun nakomelingen.

Wat zijn de symptomen van psoriasis?

Deze ziekte manifesteert zich meestal tussen de tiende en veertig jaar. Dit betekent echter niet dat het niet bij oudere of jongere mensen kan worden vastgesteld. De eerste symptomen van deze ziekte is het rood-bruin brokken van verschillende vormen, die afsteken tegen de achtergrond van veel gezonde huid, en die bevinden zich vooral op de knieën, ellebogen, of in de sacrale regio, billen, handen of voeten. Zo’n oppervlak, waarop veranderingen zitten, is bedekt met een verzilverde schaal, die zich opstapelt. Dit komt door het feit dat de uitbraken van de ziekte geil zijn. Deze veranderingen zijn helaas met de tijd toegenomen. Bovendien komt psoriasis ook tot uiting op de nagels – er verschijnen kleine, moeilijk te herkennen gaten in de plaat. Nagels die door deze aandoening worden beïnvloed, zijn breekbaar, vergeeld en gelaagd.

Wat is de behandeling van psoriasis?

In dit geval wordt voornamelijk externe behandeling gebruikt, maar het gebruik van orale geneesmiddelen is alleen van toepassing wanneer het gebruik van de eerste niet de gewenste resultaten oplevert. Aan het begin van de behandeling moeten farmacologisch – met drugs te komen schalen op formuleringen keratolytische met salicylzuur in de samenstelling toe te passen. Om de huid te reinigen voordat de zalf zoals dithranol en derivaten van vitamine D zijn ook gevallen waarin de behoefte aan immunosuppressieve middelen, die het immuunsysteem beïnvloeden gebruiken. Heel vaak als een vorm van therapie of fototherapie worden gebruikt, zodat de blootstelling van de huid – om effectieve behoefte zijn ongeveer twintig behandelingen, die plaatsvinden op een frequentie van 2-3 keer per week.

Deze ziekte, die, hoewel niet besmettelijk kan eigenlijk bij iedereen en op elke leeftijd voorkomen, maar als je de eerste symptomen opmerkt moeten ze negeren, omdat de snelle opsporing van de ziekte en implementeren van de juiste behandeling maakt de symptomen kan vrijwel onmerkbaar.