De regels voor gezond gewichtsverlies

Veel mensen nemen, vooral in de zomer, afvallen aan. Het blijkt echter dat het niet zo eenvoudig, en spectaculaire effecten eindigen na een restrictief dieet, zoals de meeste terug naar zijn vroegere belang, zo niet de toename ervan. Dus wat zijn de meest voorkomende fouten tijdens het afvallen? Wat te doen om het jojo-effect te vermijden.

De meest voorkomende fouten bij afvallen – wat moet je niet doen?

Je moet beginnen met het feit dat dieet gewoon een manier van eten is en ten onrechte wordt geassocieerd met het afslankingsproces. Natuurlijk kan een rationeel dieet leiden tot gewichtsvermindering als je eerder voedingsfouten hebt gemaakt. Bij het opnemen van het gewichtsverlies worden sommige ingrediënten uit het dieet vaak geëlimineerd. Ondertussen is het noodzakelijk om het lichaam te voorzien van zowel eiwitten, vetten en koolhydraten. Natuurlijk mag je vitamines, macro- en micro-elementen niet vergeten. Natuurlijk moet u volledig schadelijke stoffen verwijderen of ten minste hun verbruik tot het maximum verminderen. Naast de totale eliminatie van eiwitten, vetten of koolhydraten, is de meest voorkomende fout het te weinig kilocalorieën aan het lichaam te leveren. Dit resulteert in een significante afgifte van metabolisme en vetopslag. Zelfs als je aanvankelijk gewicht verliest door water en spiermassa uit het lichaam te verliezen, wordt op enig moment het gewicht kleiner, omdat het lichaam zichzelf tegen uithongering verdedigt. Trage stofwisseling in weerwil van eindige beperkende dieet is een of andere manier gered door het lichaam, dat ondanks de toegenomen calorie-inname hetzelfde verbruikt. Dit leidt tot een jojo-effect. Een andere fout is het misbruik van de inname van voedingsvezels, evenals andere stoffen die de darmperistaltiek zouden moeten stimuleren. Dit leidt tot het totale metabolisme dysregulatie en chronische constipatie en diarree en verlies van lichaamswater en tekort aan vitamines, vooral vitamine A en vitamine B12, die hier uitgescheiden met de feces.

Gezond gewichtsverlies – gebruik de diëtist of volg de basisregels

De vraag naar kilocalorieën wordt berekend op basis van BMI, evenals levensstijl, met behulp van de juiste conversiefactor. Leeftijd wordt ook in aanmerking genomen. De diëtist controleert ook de samenstelling van het lichaam, dat wil zeggen de hoeveelheid water, spiermassa en vet in het lichaam bij het bepalen van een dieet. Op basis hiervan, evenals de basisresultaten van onderzoek, bijvoorbeeld met betrekking tot voedselallergie, is het mogelijk om te bepalen welk dieet geschikt is voor een bepaalde persoon. Als u last heeft van een voedselallergie of een chronische ziekte, is een bezoek aan een diëtist zelfs noodzakelijk om overtollig gewicht kwijt te raken. Gezonde mensen kunnen echter een onafhankelijk dieet proberen, volgens de basisregels. De belangrijkste hiervan is vaker eten, maar minder. Vaak vinden we het heerlijk om vol te zijn en het aantal maaltijden te beperken. Het is een eenvoudige manier om vet en overtollig water op te slaan door slechte eetgewoonten. Het is het beste om 5 keer per dag te eten. Groenten en fruit moeten bij elke maaltijd worden gegeten, 5 keer per dag. Je moet niet meer dan één portie vlees per dag consumeren. Roer vlees zonder vet of stoom zo vaak mogelijk. Elke maaltijd moet een portie eiwit bevatten, complexe koolhydraten, en twee keer per dag moet worden toegevoegd aan plantaardige vetten, bij voorkeur voor salades. Zoals iedereen weet zijn het minst verbruikt eenvoudige suikers, die verantwoordelijk zijn voor plotselinge aanvallen van de honger, omdat de eerste oorzaak uitbarsting van insuline in het bloed, en vervolgens een snelle daling en plotselinge honger. Het is goed om vis in de voeding op te nemen, die een rijke bron van omega-3 is, zoals zalm, makreel of tonijn. Vette voedingsmiddelen met transvetten, die een eenvoudige route zijn naar atherosclerose, moeten echter volledig worden uitgesloten. De basis is het ontbijten, omdat ’s morgens het metabolisme wakker wordt en niet te laat eet en niet’ s nachts snakt. Natuurlijk moet je veel water, dat giftige stoffen verwijdert uit organizmu- ca. drinkt 1, 5 -. 2 liter, en zelfs nog meer in de zomer. Je moet ook slapen omdat de verstoorde hormooneconomie ook leidt tot verstoring van het metabolisme en gewichtstoename. Dit zijn de basisregels die u moet kennen.

Het verbranden van calorieën of gewichtsvermindering

Er zijn enkele manieren om sneller te branden. Je moet het echter niet overdrijven. Het is de moeite waard 1 kopje zonder suiker per dag te drinken. Vind yoghurt die levende bacteriën bevat en heeft een gunstig effect op de intestinale peristaltiek, en groenten en fruit zijn een bron van voedingsvezels helpen, maar mag niet meer verbruikt dan aanbevolen, d.w.z. niet meer dan 30 g. De hoeveelheid van het bestanddeel in de respectievelijke producten vindt in calorietabellen en op etiketten. U kunt ook een diëtist raadplegen. Het verbranden van calorieën ondersteunt natuurlijk ook fysieke activiteit. Het is de moeite waard om er minstens 40 minuten per dag aan te besteden. Het hoeven geen intense oefeningen te zijn, het kan lopen of nordic walking zijn, of zelfs een gewone wandeling. Als u echter aanzienlijk wilt afvallen in een rationeel dieet, moet u aerobe oefeningen opnemen. Fietsen en zwemmen zijn goede voorbeelden.

Gezonde en rationele voeding is de sleutel tot een slank figuur. Daarom is het de moeite waard de bovenstaande regels te volgen.