Gewrichtspijn – de meest voorkomende oorzaken

Onjuiste houding, slungelig en lang blijven in één positie, voornamelijk zitten, leiden tot pijn in de wervelkolom en de vorming van ontsteking. Als een tussenwervelschijf artritis kunnen we zeer onaangename aandoening bereikt in de vorm van sterke, kującego pijn die uitstraalt langs de lumbaal-sacrale, de billen, heupen, dijen achterste gedeelte van het been tot aan de voet. De pijn verlamt spieren en maakt het moeilijk of onmogelijk om te lopen. Dit is een kort kenmerk van ischias.

Ischias – acute hernia van de wervelkolom

Schade aan de sciatische zenuw is een gevolg van de schijfstoring of verhoogde fysieke inspanning. Mensen die nooit hadden geoefend en plotseling beginnen intensieve marathons te veroordelen, niet alleen voor artrose van de knie, maar ook tussenwervelschijven. Alle activiteiten moeten met het hoofd en met mate worden uitgevoerd, zoals plotselinge en zeer zware belasting van de wervelkolom van invloed op de uitpuilende cirkels en de vorming van een ontsteking.

Hoe te verdedigen tegen ischias?

Om geen acute arthritis van de onderrug hernia veroorzaken daarom nooit plotselinge bewegingen, onnatuurlijke plotselinge ontwaken en verandering posities. Overbelast u niet door te zware tassen of rugzakken te dragen. Als je in een zittende houding werkt, moet je af en toe korte pauzes nemen en zelfs rekoefeningen doen. Spasticiteit is ook een belasting voor de wervelkolom die degeneratieve veranderingen in de gewrichten veroorzaakt. We moeten dus zorgen niet om extra ballast toe te voegen aan hem, en in het geval van een dieet heeft draconische oefening niet van toepassing en geleidelijk en het beste onder begeleiding van professionele verhoging van de lasten. Bovendien moet u goed eten en het lichaam voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitamines en macro- en micro-elementen. De kwaliteit van de slaap is ook erg belangrijk. Het is al lang bekend dat slapen op een te zacht matras ongezond is voor de wervelkolom. Het is noodzakelijk om hem tijdens de slaap de meest rechtopstaande houding te geven, met andere woorden: slaap het best op de flat en op de rug. Natuurlijk is het bekend dat de lichaamspositie herhaaldelijk verandert tijdens de slaap, dus het is belangrijk om de juiste matras te kiezen.

Als we aan degeneratieve pijnen lijden, zouden we dan fysieke activiteit moeten opgeven?

Ongeacht leeftijd, na genezing van ontsteking, moet normale activiteit worden uitgevoerd. Het is de moeite waard om te sporten. Een goede keuze voor het versterken van de gewrichten van ouderen is nordic walking. Het natuurlijke verlies van collageen kan worden gecompenseerd door fysieke activiteit en een goed uitgebalanceerd dieet. Het is ook de moeite waard om te fietsen en te zwemmen, omdat dit een goed effect heeft op spieren en gewrichten. Natuurlijk, als u nog niet eerder fysiek actief was geweest, zou u niet moeten beginnen met fietsen of zwemmen met marathons. Voordat een fysieke activiteit, kan je niet vergeten de warming-up, omdat het ons kan beschermen tegen verdere problemen met de spieren en gewrichten, die zakwasami en ontsteking.