Haarverlies bij vrouwen

Haarverlies is een probleem dat niet alleen mannen maar ook vrouwen treft. Elke dag verliezen we ongeveer 100 haren, wat normaal is voor natuurlijk, maar wanneer het haar valt uit door het handjevol, moet je nadenken over wat dit veroorzaakt en hoe kan dit onvermijdelijk proces remmen. Om welke redenen kan haar uitvallen en hoe moet een kalende behandeling er bij vrouwen uitzien?

Haargroeicyclus

Haarfollikels alle vrouwen onder cyclisch en repetitief verandering groei bosjes komt voor in vijf herhaalde opeenvolgende fasen, waaronder genoemd kunnen worden anagen (groeifase), catagene (overgangsfase), telogen (rustfase) en egzoegn (afgiftefase vlak) . In een situatie waarin elke dag ongeveer 100 haren verloren gaan, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, omdat het een volledig natuurlijk proces is dat verband houdt met de hierboven genoemde fasen. Als het haar echter in grote hoeveelheden afvalt, moet de juiste behandeling worden gegeven, maar we moeten overwegen wat overmatig haarverlies kan veroorzaken.

Oorzaken van overmatig haarverlies bij vrouwen

Het haar kan uitvallen als gevolg van verschillende redenen, maar onder degenen die lijken het meest waarschijnlijk in het bijzonder worden genoemd de sterke stress, een geschiedenis van besmettelijke ziekte, depressie, eerdere operaties, het nemen van bepaalde medicijnen of gewichtsverlies proces, dat gepaard kan gaan met te weinig ijzer en vitaminen groep B in het dagelijkse dieet. Veel vrouwen kunnen ook omgaan met de zogenaamde alopecia areata, d.w.z. een situatie waarbij haar uit een specifiek gebied valt, d.w.z. aan de achterkant van het hoofd of aan de bovenkant. Tot voor kort werd aangenomen dat de genoemde substraat een neurotische alopecia of genetische Echter, zijn tal van studies aangetoond dat het voornamelijk het gevolg van auto-immuunziekten. In het geval van vrouwen, kan leiden tot overmatige haaruitval ook worden gerelateerd aan hormonen, met name in de menopauze, tijdens de strijd met hypothyreoïdie of hyperthyreoïdie, of tijdens de zwangerschap. Negatieve gevolgen voor de conditie van het haar is roken, frequent kleuring strengen (in het bijzonder bleken), evenals de aanwezigheid van toxische stoffen in het lichaam.

Behandeling van kaalheid

Om haaruitval te onderdrukken, moeten de bovengenoemde factoren in de eerste plaats worden geëlimineerd, waardoor de conditie van het haar zeker aanzienlijk zal verbeteren. De strijd tegen overmatig verlies van strengen moet in twee richtingen verlopen, namelijk intern en extern. Het is de moeite waard om te zorgen voor een goed dieet rijk aan biotine, B-vitaminen en ijzer, waarbij gist, vette vis, evenals brandnetel en paardestaartthee worden opgenomen in het dagmenu. Wat de behandeling van vrouwelijke kaalheid aan de buitenkant betreft, is het de moeite waard om speciale ampullen, shampoos, conditioners en haaruitvalmaskers te vinden, die gemakkelijk bij elke apotheek en drogisterij kunnen worden gekocht. Als u echter geen effecten merkt na het volgen van het bovenstaande advies, dient u naar een dermatoloog te gaan die, na het herkennen van de oorzaak, de juiste behandeling zal uitvoeren in de vorm van speciale, alleen-recept-rubbers.