Haluks – oorzaken, symptomen en behandeling

Hallux valgus vingers is dat niet alleen een beetje esthetisch kijken, maar ook leiden tot pijn, moeite met bewegen, evenals de keuze van de juiste schoenen. De neiging voor haluks kan genetisch bepaald zijn of het gevolg zijn van factoren van onjuiste behandeling als het gaat om de selectie van schoenen.

Hoe maak je haluks?

Kronkelige handpalmen ontstaan ​​als gevolg van mechanische vervorming van de vingers, veroorzaakt door het dragen van de verkeerde, verkeerd aan het passende schoeisel. Te smal hoge hakken veroorzaken druk op de teen en een plat voetgedeelte, de karakteristieke slijtage te hoge of slecht uitgerust met een ingegoten schoenen ontwikkelen. Ook is obesitas de oorzaak van de dislocatie van botten in de middenvoet en abnormale ondersteuning van de voeten op drie punten. In dit geval wordt het gewicht van het lichaam niet alleen gebaseerd op het gedeelte van de middenvoet aan beide zijden en de hiel, maar przedostopiu – bij te smalle schoenen of hoge hakken de hele voet – meestal bij slecht passende platte schoenen. Beide situaties leiden eerst naar de transverse platypodia, en vervolgens naar verdere deformaties die samenhangen met de belasting van de hallux of hallux. Je kunt ook genetische aanleg hebben voor haluksów. Ze komen vaak voor bij mensen die zogenaamd hebben Egyptische voet, of langer, langste teen in de voet.

Hoe haluks te behandelen?

Er zijn veel methoden om haluks te behandelen. Allereerst, wanneer de eerste symptomen optreden, moet de behandeling worden geïmplementeerd, zodat het probleem niet verergert. Dan blijft alleen de chirurgische behandeling over. U kunt speciale gelpads gebruiken. Ze zijn verrijkt met oliën en beschermen de pijnlijke plek. Wanneer de vingers vervormd zijn, kunnen wiggen en separators worden gebruikt om de juiste positie te herstellen, waardoor ook de pijn wordt verminderd. Deze oplossing wordt gebruikt bij mensen met haluksy en overlappende vingers. Aan de andere kant inzetstukken in de drop-vormig of T-vormig of pelota helpen de druk te verminderen op de voorvoet, die werkt vooral bij vrouwen die hoge hakken dragen. Silicone middenvoetsbeentje pad kunt u uw voet te tillen van de dwarse platte voeten omhoog en tegelijkertijd de correctie van hallux valgus instellingen. Op zijn beurt, het gebruik van de band voor eeltknobbels kunt u ook de drie-punts voetdruk herstellen en versterken van uw spieren en vervorming van de middenvoetsbeentjes te voorkomen. Vaak gebruikt en prees de behandeling haluksów zijn beugels die gedragen kan worden dag en nacht – te elimineren pijn en voorkomen dat de verdieping van de gebreken, terwijl de rail Hall Motion wordt gebruikt in geval van bursitis, evenals revalidatie na de operatie om de vervorming van een vinger te verwijderen. Het is de chirurgische behandeling die definitief is in de strijd tegen hallux valgus. Er zijn verschillende soorten behandelingen uitgevoerd als onderdeel van het verwijderen van deze onaangename aandoening. De eerste hiervan is de correctie op zachte weefsels, uitgevoerd met een lichte mate van misvorming. Een andere methode is Chevron osteotomie – uitgevoerd hallux valgus en de wigvormige of half bolvormig – met wigresectie. De Scarf-methode daarentegen laat post-operatieve post-heupbehandeling toe. Gedurende de eerste 6 weken moet je speciale corrigerende schoenen gebruiken.

Natuurlijk betekent het wegwerken van het probleem niet dat hij zich niet kan bekeren. Je moet comfortabele en goedpassende schoenen dragen.