Snurken – oorzaken, behandeling

Snurken is iets dat veel mensen niet associëren met een ziekte of ernstige gezondheidsproblemen, of liever alleen met slaapproblemen – zowel voor de persoon die snurkt als voor het milieu. Het wordt erkend dat 10% van de bevolking snurkt, waarvan 80% mannen zijn. Volgens artsen doen de meeste mensen die snurken dit op een zogenaamde fysiologische manier en is het niet schadelijk voor de gezondheid. Een serieus probleem, dit kan echter zijn voor mensen die in een kamer met een snurkende persoon verblijven, omdat wordt geschat dat het volume geluid dat uit de mond van een snurkende persoon komt zelfs 90 decibel bereikt.

Wat zijn de oorzaken van snurken?

Hoewel veel mensen worstelen met deze kwaal, vragen maar weinig mensen zich af wat de oorzaak is. Dit wordt echter niet als een ziekte beschouwd, maar alleen vanwege de belemmerde luchtstroom door de keel. Er zijn echter situaties waarin snurken pathologisch wordt en een negatieve invloed heeft op de gezondheid – we hebben het over het optreden van zogenaamde apneu en dus het gebrek aan luchtstroom door het strottenhoofd. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen met een bocht septum langwerpige zachte gehemelte of vergrote amandelen, alsmede diverse andere onregelmatigheden in verband met de bouw van de luchtwegen. Vermeldenswaard is het feit dat met deze aandoening vaker mensen die lijden aan obesitas, overgewicht, of lijden bijvoorbeeld, hypertensie postmenopauzale vrouwen worstelen, en ook degenen die aanzienlijke hoeveelheden alcohol consumeren eerder.

Wat zijn de effectieve manieren als het gaat om de behandeling van snurken?

In dit geval, wanneer er geen specifieke reden is om te snurken, kunnen eenvoudige manieren effectief zijn, zoals het verliezen van een paar kilo of eenvoudigweg het vermijden van het nuttigen van aanzienlijke hoeveelheden alcohol, vooral vlak voor het slapen gaan. Een interessant feit is dat een soortgelijk effect als het gaat om snurken slaappillen ook leiden tot vergelijkbare effecten als de eerder genoemde factoren hebben sigaretten – en dus moeten worden weggenomen om een ​​gezonde en rustgevende slaap zowel uzelf en die van het milieu te waarborgen. Interessant is dat een zeer grote impact op de vraag of iemand snurkt heeft ook invloed op de positie waarin hij sliep, in het geval dat iemand ligt te slapen op hun rug hebben meer kans te snurken, en voorwerpen, zoals de zijkant of maag te helpen het optreden van deze onaangename symptomen te minimaliseren . Het is ook de moeite waard om te benadrukken dat je altijd de verkoudheid en andere ontstekingen van de luchtwegen tot het einde moet behandelen, die de indruk wekken dat je niet gevaarlijk bent. Bij vrouwen, komt het voor dat snurken optreedt na de menopauze, dus behandeling moet hier worden geïmplementeerd in de vorm van hormoonvervangingstherapie en aanvulling van progesteron, die de spieren van de keel stimuleert. In het geval dat het snurken wordt veroorzaakt door de ongeschikte constructie van de luchtwegen, inclusief bijvoorbeeld de diverticulatie van het septum – dan is een chirurgische procedure die een dergelijk probleem wegneemt, een effectieve oplossing.

Als iemand snurkt het zeker zou moeten ingaan op wat er in zijn geval, kan veroorzaken, is het dan ook alleen of met de hulp van een specialist om de oorzaak te vinden en op te heffen, omdat dit het leven gemakkelijker en leuker kan worden, zowel voor de persoon, met wie het worstelt en met de omgeving.